Hozzávalók a tésztához:
kb. 25 dkg liszt
2,5 dl víz
só
A töltelékhez:
50 dkg bárányhús vagy 50 dkg disznóhús, vagy zsíros marhahús (30 dkg) és disznóhús (20 dkg) keveréke vagy zsíros marhahús (30 dkg) és bárányhús (20 dkg) keveréke
3 hagyma
2 kávéskanál őrölt bors
2-3 kávéskanál só
A töltelékhez a húst a hagymával együtt húsdarálón ledaráljuk, megsózzuk, megborsozzuk, alaposan összekeverjük, és hozzáöntünk fél pohár langyos vizet. A tészta készítéséhez a lisztet beleszórjuk egy edénybe, hozzáöntjük a vizet, s csipet sóval összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk a tésztát, és teáscsészealj nagyságú kerek darabokat vágunk ki belőle. Minden lapocska közepére egy evőkanál darált húst teszünk, majd a tészta széleit a középpont fölött összefogjuk és megcsavarjuk. Enyhén sós, forró vízben kb. 10-15 percig főzzük, amíg a tészták föl nem jönnek a víz felszínére, majd leszűrjük és melegen tálaljuk.
A tésztában egy kis leves is van a hús mellett, amit tradicionálisan úgy kell elfogyasztani, hogy a tésztán egy apró lyukat harapsz, amin keresztül kiszívod a levet. Ezután láthatsz neki enni magát a tésztát és a húst a belsejében.
A készítés technikája itt!
